sterk aan ons zij in de bouw

Waarom kraakt mijn iPhone-scherm zo gemakkelijk en wat moet ik nu doen?

Van zijn zitplaats bij detelefoonreparatiewinkel.nl in Breda, wil winkelmanager Neal Dexter dat je iets weet over kapotte telefoons: jij bent het niet.

Er is een reden waarom zovelen van ons schijnbaar meer dan ooit telefoonschermen kraken. Ze maken ze niet meer zoals vroeger.

Naarmate smartphones groter en toch dunner werden, zijn ze ‘super fragiel en gemakkelijk te breken’, zegt hij. “De nieuwe zijn zo delicaat.”

De smartphonebranche kampt met een stagnerende groei, omdat consumenten in 2017 en 2018 begonnen te beven tegen de steeds stijgende prijzen van telefoons, die nu beginnen in het bereik van € 900 tot € 1.100 voor de beste Apple- en Samsung-modellen.

Tegelijkertijd ziet de telefoonreparatie winkel en de nationale keten uBreakiFix en andere winkels een stormloop van iPhone 7s van klanten, een telefoon die voor het eerst werd uitgebracht in 2016.

“Het is op dit moment super populair,” voor reparaties, zegt Justin Wetherill, een CEO, als een telefoon die mensen leuk vinden en bereid zijn om € 86 uit te geven om het te repareren (vergeleken met € 149 van Apple) en de levensduur te verlengen.